TEENAGE BROTHERS

Teenage Brothers met links Hans Boekhout


In 1959 ontstond in Arnhem het duo "Teenage Brothers" dat gevormd werd door Bert Snijders (gitaar-zang) en Hans Boekhout van Solinge (zang). De jongens hadden elkaar leren kennen op de MULO, maar het contact kwam pas tot stand toen ze de school hadden verlaten.
Bert Snijders werd in Den Helder geboren en woonde nog drie jaar in Soerabaya. In Soerabaya kreeg Bert gitaarles en zong in het Matrozenkoor dat wekelijks een kinderprogramma voor Radio Soerabaya verzorgde.
Hans Boekhout van Solinge volgde na de MULO een cursus reclame-en modetekenen in Amsterdam en begon op 13-jarige leeftijd als zanger bij diverse bandjes te zingen. Later slaagde Hans bij een auditie voor een radioprogramma bij de jeugdomroep Minjon. Toen Bert en Hans hun contact hernieuwd hadden pakten ze de zaken gelijk goed aan. Er werd stug gerepeteerd en stopten veel energie in het opbouwen van een eigen zangrepertoire.
Hun moeite werd beloond toen zij de finale van de zangwedstrijd d’Oprechte Amateur bereikten, waarna de opname voor een grammofoonplaat niet lang op zich liet wachten.
De plaat werd met name in Arnhem en omstreken enthousiast ontvangen maar ook uit andere delen van Nederland kwamen positieve reacties en verkocht de single goed. Dit bewees dat de goede zang van de "Teenage Brothers" de aandacht trok.
Het duo nam slechts een enkele single op waarvan Bert Snijders de A-kant schreef en Hans Boekhout van Solinge de B-kant voor zijn rekening nam.
De muziek kan geschaard worden onder rock 'n' roll gelardeerd met een typisch Holland sausje. Kort daarna ging Hans Boekhout van Solinge op de solotoer en maakte enige singles. Ook trad Hans door heel Nederland op met eigen nummers en covers van Cliff Richard. Hij trad in het land regelmatig op met als begeleidingsgroep "The Flying Rockets" uit Den Haag.
Voor meer informatie surf naar de eigen homepage van "Hans Boekhout".
Hans Boekhout Webpage

DISCOGRAFIE

1960 Baby / Dol op jou (CNR UH 9428)
1961 Op de verzamel LP "Teenager Party" (CNR TA 10) is het nummer "Baby" terug te vinden.
Op deze LP staan ook opnamen van o.a.: The Emeralds, Electric Johnny, Hovinga Brothers en Ben Steneker.

Geheel onverwachts is Hans Boekhout (Hans Willem Boekhout van Solinge) (Rick) op 23 augustus 2005 in Hilversum overleden.

Hans mocht slechts 65 jaar worden.

Geboren: Arnhem, 7 juli 1940
Overleden: Hilversum, 23 augustus 2005


 
emailadres: indorock@xs4all.nl

GEHEEL OF GEDEELTELIJKE OVERNAME VAN ARTIKELEN OF FOTO'S IS
UITSLUITEND TOEGESTAAN MET TOESTEMMING EN BRONVERMELDING.©®TERUG NAAR INDEX

Uw reactie of aanvullende informatie
op deze Indorock site zie ik graag
tegemoet via mijn e-mail.

Henk Looijestijn - 2001 Henk Looijestijn