THE STRANGERS (Denemarken)

The Strangers speelden samen met o.a. The Javalins en de Crazy Rockers


The Strangers in 1965
The Strangers in 1965 met v.l.n.r.: Jorgen Jensen (drums), Johannes Jensen (basgitaar), Preben Nielsen (slaggitaar), Henning Nor (sologitaar) en Chris Brobeck (zang).

Affiche "The Strangers", nee niet de groep uit Nederland maar de Deense groep met dezelfde naam. Hoe komen deze Deense jongens nu op een Indorock Site terecht hoor ik u denken.
Via Internet kwam ik in contact met de sologitarist "Henning Nor" van deze inmiddels niet meer bestaande Deense groep.
De relatie met Indorock was dat zij als groep regelmatig in programma's optraden met Indobands in Denemarken, o.a. met The Javalins. Het verhaal van The Strangers begint in 1961. In dat jaar ontmoette Henning Nor de broers Johannes Jensen en Jorgen Jensen en zij besloten om een band op te richten. Op dat moment waren zij grote fans van de Engelse groep "The Shadows". Henning Nor speelde al de meeste solo's van deze groep en al snel was men het er over eens dat Johannes Jensen basgitaar ging spelen en Jorgen Jensen de plek achter het drumstel ging innemen. Snel werden de nog ontbrekende instrumenten en apparatuur aangeschaft en begon het repeteren met de bedoeling om optredens te gaan verzorgen onder de naam "The Strangers". Kort na de oprichting kwam Leif Kerstein de groep versterken. Leif had een prima zangstem en ging slaggitaar spelen. Beetje bij beetje ging men een eigen speelstijl ontwikkelen en was de groep, nadat er nog betere apparatuur was aangeschaft, klaar voor publieke optredens. Na een aantal jaren kwam Preben Nielsen de groep als slaggitarist versterken en kort hierop verliet Leif Kerstein de groep. Plotseling stond de groep met zijn vieren en zonder zanger. Dat duurde echter niet lang, al spoedig kwam Chris Brobeck als zanger de groep versterken. Chris was een uitstekende versterking voor de groep en de groep ging mede door zijn inbreng zich muzikaal anders ontwikkelen. Speelde men eerst vrij softy nu werd ook het ruigere werk op het repertoire gezet. In 1966 verlaten Johannes Jensen (basgitaar)en Chris Brobeck (zang) de groep. Zij worden vervangen door Ole Uhrenholt (basgitaar en zang). Later, in 1967 verlaat ook Jorgen Jensen (drums) de groep en wordt vervangen door Poul Host Jensen. In dat zelfde jaar wordt ook een nieuwe zanger, Borge Olsen, aan de groep toegevoegd. Door de inbreng van hem was er weer sprake van een flinke verandering van het repertoire. Veel nummers van de Searchers en de Hollies werden met groot succes gebracht. De groep toerde regelmatig door Denemarken en trad vaak op in gezamelijke shows met "The Javalins" (zie affiche) en de "Crazy Rockers".
In 1968 kwam de groep in grote problemen. Drie bandleden van de groep werden opgeroepen voor het uitoefenen van hun dienstplicht. Op dat moment was er ook reeds sprake van werk- en gezinsomstandigen waardoor het moeilijk werd om de groep in stand te houden. De activiteiten van "The Strangers" werden in datzelfde jaar (eind 1968) gestopt.
In 1985 kwam de groep, in de samenstelling van 1963, nog bij elkaar en verzorgde een reunieconcert in muziekcafe "Rendez Vous" in Aalborg. In 1986 werd dit nog een keer herhaald. Hierna is de groep nooit meer samen geweest.
Er zijn geen opnamen van deze groep uitgebracht.

Leif Kerstein, bandlid van The Strangers van het eerste uur, speelt nog steeds professioneel in Denemarken met zijn Countrygroep "Leif Kerstein & Winchesters". U kunt de eigen site via de hier onderstaande link bezoeken.
Leif Kerstein & Winchesters


The Strangers in 1966 in de Hit-Club
The Strangers in 1966 in de "HitClub" met v.l.n.r.: Preben Nielsen (slaggitaar), Ole Uhrenholt (basgitaar & zang) Henning Nor (sologitaar) en Jorgen Jensen (drums).

The Strangers in 1967
The Strangers in 1967 met v.l.n.r.: Henning Nor (sologitaar), Poul Host Jensen (drums), Preben Nielsen (slaggitaar) en Ole Uhrenholt (basgitaar & zang).

The Strangers in 1962
Een van de eerste foto's van The Strangers in 1962 met v.l.n.r.: Henning Nor (sologitaar), Johannes Jensen (basgitaar), Leif Kerstein (slaggitaar) en Jorgen Jensen (drums).

The Strangers in 1964 - Tivoli-Land
The Strangers in 1964 in Amusementspark "Tivoli-Land" met: Jorgen Jensen (drums), Chris Brobeck (zang), Preben Nielsen (slaggitaar), Johannes Jensen (basgitaar) en Henning Nor (sologitaar).Met dank aan Henning Nor voor de verstrekte info.
emailadres: indorock@xs4all.nl
 

GEHEEL OF GEDEELTELIJKE OVERNAME VAN ARTIKELEN OF FOTO'S IS
UITSLUITEND TOEGESTAAN MET TOESTEMMING EN BRONVERMELDING.©®

TERUG NAAR INDEX

Uw reactie of aanvullende informatie
op deze Indorock site zie ik graag
tegemoet via mijn e-mail.

Henk Looijestijn Henk Looijestijn