HARTUNG SOUNDS


Deze groep was afkomstig uit Coevorden, het was een echte familieband met uitsluitend broers. Coevorden was in die tijd, we schrijven 1961, bepaald niet muziekstad no.1 zoals o.a. Den Haag.
Dit was echter geen belemmering voor de "Hartung Sounds" om door te dringen tot de Nederlandse muziektop. Men speelde voor radio, televisie en namen in totaal 3 singles op. Terug naar de historie.
Daar lag ook de bakermat voor het ontstaan van de "Hartung Sounds". De "Hartung Sounds" brachten vanaf begin jaren zestig drie singles uit op het Polydor label. In de bezetting van de "Hartung Sounds" speelden alle broers Hartung n.l.; Karel, Benny, Richard en Hans.
Twee neven, Guus en Erik Hartung, speelden in de begeleidingsgroep van zanger John Russell onder de naam "The Clan". "The Clan" trad op in een bijzondere "Klu Klux Clan" outfit en stonden 1964 in het voorprogramma van de "Beatles" in Blokker. John Russel & The Clan maakten twee singles op het Philips label. De "Hartung Sounds" begonnen hun carriere met de Engelstalig gezongen single "Mona" met op de B-kant de Peter Kraus-hit "Silver Moon". Deze single was in 1962 veel op de radio te horen maar werd geen echte hit. De twee Nederlandstalige singles die daar op volgden, covers van bekende hits uit die dagen zoals "Cinnamon Cinder" en "Greenback Dollar", werden dan wel geen hits maar er was wel degelijk sprake van buitengewoon prachtige muziek met een echte Indo-gitaarsound. De eerste bezetting bleef bij elkaar tot 1967, toen kwam ex-Clanner Erik Hartung de groep versterken terwijl mede-Clanlid Guus Hartung ging spelen bij de "Blue Diamonds".
In de jaren zeventig veranderde de groepsnaam in "Souvenir", daarmee werd een single opgenomen. In 1979 hield ook deze groep op te bestaan.


Bezetting "THE HARTUNG SOUNDS":
Hartung Sounds
Karel Hartung
Benny Hartung
Richard Hartung
Hans Hartung

Victor Maail: Sax

(Erik Hartung vanaf 1967)

DISCOGRAFIE "THE HARTUNG SOUNDS"
1962 Silver Moon / Mona (Polydor S 1084)
1962 Dreamy / Die dag met jou (Polydor S 1085)
1963 Greenback Dollar / Cinnamon Cinder (Polydor S 1106)

Single-info

DISCOGRAFIE "SOUVENIR"

1978 In Your Eyes / Raindrops (Mercury 6013519)

 TERUG NAAR INDEX

emailadres: indorock@xs4all.nl

GEHEEL OF GEDEELTELIJKE OVERNAME VAN ARTIKELEN OF FOTO'S IS
UITSLUITEND TOEGESTAAN MET TOESTEMMING EN BRONVERMELDING.©®

Uw reactie of aanvullende informatie
op deze Indorock site zie ik graag
tegemoet via mijn e-mail.

Henk Looijestijn - 2001 Henk Looijestijn