CRAZY ROCKERS - IN THE BEGINNING

The Crazy Rockers in de eerste samenstelling.

v.l.n.r.: Woody Brunings-gitaar, Henny Aschman-drums, Sidney Rampersad-zang en Piet Solleveld-gitaar.

 

The Crazy Rockers in La Gaite - Den Haag.

v.l.n.r.: Woody Brunings-gitaar, onbekend-sax, Sidney Rampersad-zang, Piet Solleveld-gitaar en Henny Aschman-drums.

 

The Crazy Rockers in 1959.

v.l.n.r.: Piet Solleveld-gitaar, Eddy Chatelin-gitaar, Woody Brunings-gitaar. Henny Aschman-drums en Sidney Rampersad-zang.

 

Piet Solleveld was in 1959 pas 17 jaar en woonde toen aan de Hooftskade in Den Haag boven een snackbar. Boven hem woonde Sidney Rampersad en regelmatig kwam bij Sidney zijn vriend Woody Brunings op bezoek. Zowel Piet, Woody en Sidney maakten toen al samen muziek. Henny Aschman voegde zich al vrij snel hierbij. Omdat Piet al vaak met andere jongens in café's had opgetreden had hij in dat wereldje ook wat contacten. Op een gegeven moment vroeg de eigenaar van café La Gaite aan Piet of hij muziek wist voor zijn zaak. Natuurlijk schroomde Piet niet om hun bandje voor te stellen.  Zo is de band en het eerste optreden ontstaan, hoewel de café eigenaar eerst wel bedenkingen had omdat hij de accordeon miste. Dat heeft Piet uit zijn hoofd gepraat en ze konden als "The Crazy Rockers" beginnen. Op de foto's zie je op de basedrum de naam van de band staan die Piet had verzonnen en er zelf op had geschilderd. De vestjes met logo die ze droegen waren door de vriendin en moeder van Henny Aschman gemaakt. De optredens in La Gaite waren zo succesvol dat de groep ook snel werd gevraagd voor optredens in de bekende Haagse clubs "Le Etoile" en "De Fles". Toen de groep steeds meer succes had, en Eddy Chatelin er inmiddels was bijgekomen, besloot de groep naar Duitsland te vertrekken. Piet Solleveld is echter, vanwege het vervullen van zijn militaire dienstplicht, niet meegegaan naar Duitsland en uit de groep gegaan. Henny Aschman kreeg in Duitsland al snel last van heimwee en verliet de groep waarop Sidney Rampersad de drumstokjes overnam.

De naam van de saxofonist op de foto is helaas bij Woody en Piet niet meer bekend.

Bijzonder is nog om te vermelden dat door bemiddeling van de "Story Of Indorock" Piet Solleveld zijn oude maatjes van toen, na 45 jaar, weer op 2 juni 2005 in het Haagse Congresgebouw kon ontmoeten.

Met dank aan Piet Solleveld voor zijn bijdrage in de vorm van foto's en tekst.

Zie voor verdere info over "The Crazy Rockers" : The Crazy Rockers


emailadres: indorock@xs4all.nl

GEHEEL OF GEDEELTELIJKE OVERNAME VAN ARTIKELEN OF FOTO'S IS
UITSLUITEND TOEGESTAAN MET TOESTEMMING EN BRONVERMELDING.©®


TERUG NAAR INDEX 

indorock@xs4all.nl